значи както си работеше и спря не иска да сваля джама, ходих на майстор да го види и се оказа че копчето подава постоянно ток на моторчето до вдига прозореца на горе а моторчето направо пареше, след обстоен преглед на кабелите въпросния майстор стигна до извода че има стопен кабел който подавал постоянно ток към моторчето и взе да мисли много едни варианти абе викам да не я бараш повече и сега само ми е изключена буксата да не подава напрежение колеги аконякой се е сблъскал с подабен проблем нека да помогне мерси предварително алфата е 145 1.9 жтд 2000г. става въпрос за десен прозорец
Известие
Collapse
No announcement yet.
ел. стъкло проблем
Collapse
X
-
Може и някой контакт да е залепнал. Опитайте да локализирате проблема в кое копче е - шофьорското или другото. Ако и двете са здрави, чак тогава ръчкайте по жиците. Схемата може да гледаш оттук:
http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...%20Windows.PDF166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениестандартен проблем, на лявата врата управлението е през реле докато на дясната е направо през бутона и той нагаря. сменяй го и това е.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекоето копче се ползва най-често, то се скапва. как мерите.
Comment
-
Колеги да попитам, че и аз имам идентичен проблем, шофърският джам работи, другия - не. Като натисна копчето на шофъорския се чува цъкането на релето и тръгва, а на другия няма цъкане и не тръгва. Викам аз значи релето на другия е изгоряло... разглобих и установих, че няма реле - има една черна кутия за управление на ел джамовете над релетата (като махнеш пластмасата под волана - точно над релето зад мигачите. Възможно ли е в този модул за стъклата да е изгоряла частта, която управлява десния джам и затова да не цъка и да не работи. Релета не намерих - пробвах всички едно по едно.
Възможно ли е наистина да няма реле и съответно десния прозорец директно да се управлява от ключовете и да са прецакани и двата пук ключа?Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996
Comment
-
Първоначално публикувано от Bullit Покажи съобщениеКолеги да попитам, че и аз имам идентичен проблем, шофърският джам работи, другия - не. Като натисна копчето на шофъорския се чува цъкането на релето и тръгва, а на другия няма цъкане и не тръгва. Викам аз значи релето на другия е изгоряло... разглобих и установих, че няма реле - има една черна кутия за управление на ел джамовете над релетата (като махнеш пластмасата под волана - точно над релето зад мигачите. Възможно ли е в този модул за стъклата да е изгоряла частта, която управлява десния джам и затова да не цъка и да не работи. Релета не намерих - пробвах всички едно по едно.
Възможно ли е наистина да няма реле и съответно десния прозорец директно да се управлява от ключовете и да са прецакани и двата пук ключа?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНа десния прозорец няма реле, директно се управлява от бутоните. Ако не светят, значи е изгорял бушона, той е отделен от този на левия прозорец.166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
Comment